Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (109)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Blæst fra nordvest, og Lisa væk et par dage

mandag 30. september 2019
Hun er tilbage igen torsdag.
af Michael Brunhøj Hansen

Lisa kunne gå i seng igen da vinden var for kraftig til at nettene kunne åbnes. Jeg skulle dog ud i den kraftige nordvestenvind og sidde i 3 timer. Det var dog ikke alene hele tiden, for jeg fik en overgang selskab af Anders Zuschlag der skal blive i området i et par dage og bl.a., ud over at se på fugle, arbejde lidt på fugledatabasen. Jeg havde sat mig ved skuren da der er fint læ, dog kommer der en del sand hvis det ikke har regnet.

Som ventet kom der ikke mange fugle: inden for de første 10 minutter kom der en vandrefalk som småfouragerede lidt over stranden og forsøgte at snuppe sig sandløbere o.lign.; det lykkedes dog ikke, så den trak hurtigt videre sydover. Der kom ind i mellem en enkelt rødstrubet lom (17 i alt i dag), hvoraf enkelte trak mod nord. Herudover kom der en flok grågæs indtrækkende samt mindre flokke af knortegæs. Der kom ligeledes spids- og pibeænder (hver af disse lidt over 30 i antal), typisk temmelig højt, så nogle flokke er nok blevet overset.

Der kom en større flok spover bestående af 13 storspover og 2 småspover ret højt; det lignede de forsøgte at trække mod vest imod vinden, men de gav så efter og trak sydover. Det er et stykke tid siden jeg har set så stor en spoveflok.

Der var ikke meget gang i småfuglene. På vej hen til skuret rastede der flere bogfinker og engpibere på stien der næsten ikke orkede at flygte fra mig, så de var nok noget tynget af vejret og trak derfor ikke rigtigt. Der kom dog enkelte skærpibere samt 2 bjergvipstjerter, alle trækkende mod nord hvilket de jo har det med at gøre når vinden kommer fra det verdenshjørne.

Hele familien Flam rejste her til eftermiddag til København, så jeg har så godt som hele stationen for mig selv, men her er næsten uhyggeligt stille nu. Bent er tilbage fra Hamborg, og han kommer således til at stå for ringmærkningen de næste par dage. Jeg håber næsten han fanger noget sjældent så Lisa kommer til at fortryde sin fraværen bare en lille smule. 🙂

I morgen ser det indtil videre ud til at vejret bliver roligt. Vi får en svag, let skiftende vind fra mellem nordvest og nordøst, og den regn der blev spået i går, er i dag fraværende, så vi får forhåbentligt en ganske fin dag. Jeg kan fornemme at vi fanger en god fugl i morgen, muligvis en hvidbrynet løvsanger.