Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (116)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Aktiviteter på fuglestationen, mens sydvesten puster rundt om Hukket

søndag 1. marts 2020
af Morten Jenrich Hansen

Vejr: Regn og haglbyger gennem natten, men kun meget spredte byger i dagtimerne og en del solstrejf. Stiv kuling fra sydvest om morgenen med 17m/s i middelvind og kun langsomt aftagende gennem dagen. Temperaturen lå fra 6-7°C og sigten var god uden for bygerne.

Jeg ankom lørdag eftermiddag til en fyldt fuglestation, hvor DOF-basen kvalitetsudvalg var i gang med en weekends intensivt arbejde med at gennemgå basens observationer for evt fejl.
Derudover var der gensyn med den gamle kending Jens Hjerrild Hansen - tidligere ringmærker og observatør på feltstationer som Langli og Tipperne, samt Blåvand Fuglestation.

Der var altså nok folk at hilse på, inden jeg tømte Bent´s bil for alt mit grej til et helt forår herude.
Rigtig flinkt af Bent, at hente mig i Århus, inden han selv skulle til familiemøde i Jelling og derefter lade mig låne bilen til at nå frem til fuglestationen.
Tusinde tak for den hjælp!

Søndag morgen var helt efter vejrudsigten med alt for kraftig blæst til at åbne et eneste net, så jeg havde aflyst Xenia´s besøg i denne omgang.
Gik derfor selv igang med at opstille de net, der maglede på deres faste pladser i Stationshaven og Fyrhaven. 
Over middag var jeg færdig med alle net i Stationshaven, hvor jeg udenvejs lige nåede at få et glimt at en 2k Gråmåge, der strøg mod syd lavt over klitten bag p-pladsen.
Min bedste fugl i dag, da der var meget tomt i haverne.
David Manstrup blev midt på eftermiddagen færdig med deltagelsen i kvalitetsudvalgets møde og kom med mig op i Fyrhaven og hjalp med at stille de fleste net op i den afdeling.
20200301 161237
David stod fast i vinden i Fyrhaven, så vi sparer en netstang og placerer ham der resten af foråret..

De fleste af kvalitetsudvalgets medlemmer drog hjemad efter weekendens møde, mend David og Troels Eske Ortvad bliver en ekstra nat.
Troels nåede en tur ud til Hukket inden solnedgang og kom tilbage med melding om enkelte Rider og Sildemåger blandt fuglene derude.

Vi venter spændt på morgendagen, hvor vejrudsigten ser lovende ud for at få fangst i de net, som der nu er klar til brug.