Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (116)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Forårsfornemmelser og start på ringmærknings sæsonen

mandag 2. marts 2020
af Morten Jenrich Hansen

Vejr: Indtil middag jævn vind fra sydvest, der over middag løjede af til svag vind og drejede til syd. Natten bød på flere regnbyger, men fra solopgang og indtil kl 16 sneg de få regnbyger sig lige udenom Hukket. Derefter blev det udbredt småregn hele aftenen. I dagtimerne en hel del soltimer med 3-5/8 skydække. Temperaturen hele døgnet 5-6°C. God sigt i timerne uden nedbør.

Da regnen stoppede en time før solopgang kunne jeg åbne net til standardtid. Forårets ringmærkning startede med en fugl jeg kendte - en gammel hun Solsort blev genfanget og viste sig at være en, som jeg satte ring på d. 8. april 2019.
Altid herligt med gensyn med gamle venner :-)
Jeg holdt net åbne i Fyrhaven indtil kl 12 og i Stationshaven til regnbygerne pressede på igen kl 16.  Undervejs fik jeg gjort de sidste 3 net klar i Fyrhaverne, så vi nu helt klar til fuglene dukker op i større antal.
De 9 timer ved nettene blev til 5 mærkede fugle - bedste blev min første Gransanger i år.
Så er foråret kommet!

Det kunne også mærkes på diverse observationer gennem dagen.
En han Stær sad hele morgenen og sang fra gavlen af fuglestationen og var også inde og tjekke redekassen over indgangen.
David og Troels startede morgenen ved Nordhukket og havde en del sydtrækkende fugle. Både lidt blandede svømmeænder og vadefugle, der fløj mod syd.
Blandt småfuglene fløj de fleste også mod syd med et par Hulduer, flere Sanglærker, Engpibere og 17 Snespurve blandt repræsentanterne.
David skulle efter morgenobsen hjem til arbejde, men flere andre var i felten i løbet af dagen.
Bent kom ud og hentede sin bil, men nåede også en tur rundt på stranden og i mosen. Der var bl.a. 2 Sortstrubede Bynkefugle i Mosen og på vej hjemad havde Bent 5 Sortrygget Hvid Vipstjert og 4 almindelige Hvid Vipstjert ved Grønningen.
Henrik Brandt og Svend Åge Clausen kom forbi midt på morgenen og fik også set nogle af forårsbebuderne ved Hukket, inden de bød på rundstykker og kaffe til fuglestationen.
Seje Troels gav den hele armen og gik efter morgenobsen ved Nordhukket hele vejen langs stranden ned til Grønningen og retur, så han først kom tilbage til stationen kl 18.
Den grundige indsats blev belønnet!
Ud for Hvidbjerg Strand lå først 2 gamle hanner af Brilleand blandt alle Sortænderne og på høfterne var der en pæn flok på minimum 20 Sortgrå Ryler.
Senere blev det til 2 hanner af Amerikansk Sortand ud for Strandvejen og generelt var der pænt med "Melanitta ænder".
Troels vurderede lavt sat 15.000 Sortænder og 500 Fløjlsænder, men absolut minimuns antal, da en del forsvandt i bølgegangen. 
Et af de bedre år for Fløjsænder herude.
Endelig havde han i samme område en rastende 2k Gråmåge - måske den fugl, som jeg i går så flyve lavt mod syd forbi Hukket.

Dagens ringmærkning:
Gærdesmutte 1, Solsort 0 (1), Vindrossel 1, Gransanger 1, Topmejse 1 og Sortmejse 1.

Ialt 5 mærket og 1 genfangst fordelt på 6 arter.

DSCN8175

DSCN8170