Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (47)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Stormen Laura og corona beredskabsplan sætter dagsordenen

torsdag 12. marts 2020
af Morten Jenrich Hansen

Vejr: Stormen Laura kom i nattens løb til Hukket og forsatte dagen igennem med vind og kraftige, men hurtige regnbyger.
Vinden kom fra stik vest og var i morgen og formiddagstimerne på 22m/s i middelvind med vindstød op til 28m/s. Over middag tog vinden en smule af, så middelvinden her sidst på dagen er på 14m/s.
Den kraftige vind gjorde, at de ledsagende regnbyger kom forbi i hastigt tempo.
Samlet er det blevet til 7mm regn og der kommer nok lidt mere til i løbet af aftenen og den kommende nat.
Temperaturen hele døgnet omkring de 6°C, mens sigten varierede alt efter regnbygernes styrke.

Jeg var jo godt klar over, at "Laura" ville komme på besøg i dag, så jeg kunne sove længe og først stå op ved 7 tiden. Det udnyttede jeg i går aftes til at være længe oppe og gå en tur til stranden med lygte og ketcher. Håbet var at fange nogle vadefugle dernede.
Strandskader hørte jeg kalde ivrigt, da de var igang med deres nattræk, men ingen fugle på jorden ville lade mig komme tæt nok på til fangst.
Opgav efter en time, da vinden var begyndt at tiltage og jeg efterhånden ville få svært ved at styre ketcheren - må prøve en anden god gang, når vejret passer.

Her torsdag kunne jeg så i ro og mag nyde morgenmaden, inden jeg gik ud i solen, der var fremme i hver pause mellem regnbygerne.
Ringmærkning var selvfølgelig udelukket under de vejrforhold, men jeg fik tjekket haverne og at alle net stod pænt lukkede som de skulle i stormen.
Heldigvis ingen væltede træer eller knækkede grene, der kunne lave ravage i nettene.
Der var ikke mange fugle i luften, over havet eller i buskene, så dagens oplevelse ude i naturen var klart elementernes rasen.

20200312 093733 2
Det er altid imponerenede at se, når Nordsøen er i oprør over Horns Rev.

Inde på fuglestationen kunne jeg høre P1 og få alle nyhederne, mens jeg gik igang med at rense ovnen. Tiltrængt - det er vist ikke så ofte det sker.

20200312 175446 2

Godt der findes vejrlig dage, så der er tid til knofedt indenfor.
Nu er der da noget af ovnen, der skinner, men det kostede et par omgange bajler med vand, der hver gang endte med farven på fotoet.

I nyhederne fylder corona situationen meget og det er også nået her til Blåvands huk.
Varde kommune har lukket og aflåst alle offentlige toiletter.
Ikke fordi, at de ikke kunne finde mere toiletpapir, men mandskab er sendt hjem, så der er ingen til at passe og rengører disse potentielle smittekilder.

Lidt senere på dagen kom der så mail fra DOF Fuglenes Hus med en corona beredskabsplan:

12. marts 2020

Generel beredskabsplan for hele DOF

Formålet er at reducere smitten med coronavirus, covid 19

  • Alle DOFs indendørs arrangementer og arrangementer, hvor man sidder tæt sammen i f.eks. en bus aflyses i de kommende 2 uger – frem til og med 26. marts 2020. Dette gælder i alle DOFs lokalafdelinger, fuglestationer, seniorgrupper, udvalg mv. i hele landet.
  • DOFs udendørs arrangementer (fugleture, hvor transport ikke foregår i større gruppe, men med f.eks. cykel eller bil) kan afvikles under hensyntagen til at man overholder de generelle anbefalinger. Dvs undgå fysisk kontakt, nys og host i ærme, vask hænder, hold afstand.
  • Hvis du er ældre eller kronisk syg – hold afstand og bed andre om at tage hensyn.
  • DOFs sekretariat, Fuglenes Hus vil i videst muligt omfang sikre at telefoner og mails besvares. Vi vil gøres vores bedste for at levere god service for medlemmerne og være tilgængelige for offentlighed og medier. DOFs medarbejdere vil, i det omfang det er muligt, arbejde hjemmefra i perioden.
  • Naturbutikkens fysiske butik lukkes i de kommende 2 uger. Internetbutikken vil fortsat være åben og betjene kunderne via Naturbutikken.dk.

DOF vil følge myndighedernes anvisninger og løbende justere beredskabet op eller ned - afhængigt at hvordan situationen udvikler sig i samfundet.

Spørgsmål kan rettes til undertegnede.

Med venlig hilsen

Sigrid Andersen

Direktør

 

Dette tiltag betyder, at fx lørdagens tur til Blåvand og Skallingen, som var annonceret af DOF Sydvest, nu er blevet aflyst.
Fuglestationens arbejdsdag er også annonceret til på lørdag.
Lige nu sidder fuglestations arbejdsgruppe i plenum for at afgøre, om den aktivitet skal udskydes. 
Sker det, så vil det komme til at fremgå her på hjemmesiden under "Sidste nyt fra Blåvand". 

Generelt skal man altså bruge sin sunde fornuft og tænke sig om, inden man som gruppe tropper op herude.
Jeg har det ganske fint og passer på mig selv, så I behøver ikke tænke på mig, men blot tænke på, ikke udnødigt at være evt smittespreder i de næste par uger.
Fuglemæssigt er der iøvrigt alligevel ikke meget at komme efter i disse dage, så vent roligt med at besøge fuglestationen til ind i april, hvor der vil være mere at se på.