Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (108)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Et par fine feltobs på endnu en solrig dag uden de store antal af fugle

tirsdag 7. april 2020
af Morten Jenrich Hansen

Vejr: Natten havde budt på enkelte lette regnbyger, men dagen gentog næsten de foregående dage. Ingen skyer på himlen, masser af sol og først til aften begyndte der at komme tynde højtliggende skyer ind over Hukket.
Vinden havde dog ændret sig i forhold til de to foregående dage. Både retningen, der i dag var fra nordvest og styrken, der var nede i let vind. Startede med 6m/s, men faldt til 4m/s.
God sigt, dog med dis i horisonten.

Jeg prøvede på, at få rundet fugl nr. 600 mærket i år, men opgav den målsætning, da jeg efter 12 timer lukkede de sidste net i stationshaven kl 18:15.
Manglede da 3 stk, men hele eftermiddagen havde kun givet 1 ny fugl, så jeg ville kunne se frem til midnatsarbejde, hvis jeg skulle gøre mig håb om, at få de sidste med i dag.
Artsmæssigt var der ingen overraskelser blandt de fangne fugle, så eneste nævneværdige blev en genfangst af en Jernspurv med en dansk ring, der ikke er brugt her på stedet. Må se, hvor og hvornår den er ringmærket, når der kommer svar på den fra ringmærkningscentralen.

Solsort8E27247
En af dagens Solsorte gav et eksempel på hvor barsk naturens verden kan være.
Denne 2k han Solsort har på et tidspunkt mistet nederste del af højre ben.
Der er dog blevet dannet en fin knogleafslutning på bruddet og den så ud til, at klare sig ganske godt på et ben - imponerende af en fugl, der jo søger det meste af sin føde ved at hoppe rundt på jorden.
Den var i ok kondition med normal fedt og muskel masse og fjerdragten så fin ud, så jeg var ikke bekymret for den, da jeg slap den fri igen.

Manglede jeg godter i nettene, så fik jeg tidligt en ny årsart for Hukket, da en Landsvale trak nord over Fyrhaven.
Siden havde Bent endnu en trækkende, da han tog sin runde, mens David obsede nogle timer fra Sydhukket og havde en 2k Havørn.
Meldingen fra de 2 var ganske få fugle ved havet i dag, så det blev et par gæster, der løb med dagens oplevelse, da Anne og Sven havde en Mosehornugle flyvende forbi på få meters afstand.
De fortalte, at den havde retning ind mod haven, men den må være drejet lige udenom, for jeg så den ikke - hverken i luften eller i nettene..

Anne og Sven var så flinke, at have en lækker kanelstang med til kaffen, der blev indtaget ud på gårdspladsen med de behørige 2 meters afstand mellem os - tak for det!
Per Olsen dukkede op om eftermiddagen med en fin donation til Fuglestationen i form af en hel kasse med nye notesbøger.
Så kan selv flittige observatører godt bruge et par år herude, uden at gå tør for det redskab!
Tusinde tak til Per!

Hyggeligt med besøg på trods af, at det er et meget specielt forår pga restriktionerne under corona tider.
Håber ikke, at det bliver taget ilde op og jeg kommer til at fremstå som en sur gammel mand for fuglestationen, men jeg afviste altså flere gæster i dag, der ville låne toilettet, da det offentlige toilet jo er lukket.
Please - kan folk ikke holde sig i den tid det tager, at køre herud og gå en tur, så bliv hjemme!
At dele toilet med alle andre ville være en uforsvarlig smittekilde i disse tider, da man aldrig ved, hvor god hygiejne folk faktisk har.

Dagens ringmærkning:
Gransanger 5, Fuglekonge 1 + (1), Munk 2, Solsort 3, Rødhals 6, Jernspurv 6 + (2) og Lille Gråsisken 0 + (1)

Ialt mærket 23 og genfanget 4 fordelt på 7 arter.

Folk: Anne og Sven Fuglsig, Per Olsen, David, Bent og Morten