Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.
Ny hollandsk fugl fanget
Jeg vågnede veludhvilet kl. 2:30 da en kraftig byge passede. Det blæste ligeledes en del på dette tidspunkt af natten (op til omkring 13 m/s), og jeg tænkte på om det overhovedet ville blive muligt at åbne net kl. 4:15. Xenia var ankommet aftenen før eftersom hun skulle ringmærke i dag og har for første gang overnattet på stationen. Jeg kunne dog ikke tage imod hende, for jeg lå og sov, og da jeg vågnede, var jeg faktisk ikke sikker på om hun var ankommet.
Vinden løjede efterhånden af i løbet de tidlige morgentimer, og bygerne gik i sig selv igen, så vi har haft alle net åbne i dag. Prognoserne spåede at der kunne komme kraftige byger i løbet af dagen, men de holdt sig væk, og vejret blev endda hæderligt hen mod eftermiddagen med en del sol og ret svag vind fra omkring S og SV.
Hele dagen har der i gennemsnit kun været enkelte fugle pr. netrunde, men artsdiversiteten har været ret stor. En art vi ikke har haft et stykke tid, er skovpiber som blev fanget i stationshaven. Bl.a. også en rørsanger og en grå fluesnapper var forbi Blåvand for at blive mærket; en havesanger havde nogle ret korte halefjer, så den har nok på et tidspunkt mistet det meste af halen. Der var sjovt nok ingen rødstjerter i dag!
Flere fugleunger flyver fra reden, og de er svære at stå for; heraf blev det således til en juvenil gråsisken og jernspurv.
Nyligt udfløjen lille gråsisken. Foto: Xenia Salomonsen
Dagens fugl blev, ikke mindst for Xenia, en løvsanger som er ringmærket i Holland, nærmere bestemt Arnhem; det er en rejse på ca. 425 km i luftlinie. Det er første gang Xenia får aflæst sin egen udenlandske ring!
Den hollandske løvsanger. Foto: Xenia Salomonsen
Dagens fugl for mig blev imidlertid en flot gammel karmindompaphan der sad og sang i Fyrhaven; desværre lykkedes det mig ikke at få et billede (eller en optagelse) af den. Den var hurtigt væk igen ligesom de karmindompapper der har været her tidligere.
Bent var en overgang forbi for at se hvordan det stod til. Sven Bødker var også på visit, og han havde et par gaver med bestående af fire billeder (med fire søm og en hammer) samt en mågebog.
Efter ca. 12 timers mærkning lukkede vi nettene, og Xenia tog hjem. De næste par dage skal Bent stå for ringmærkningen, og vejret ser fint ud til det.
Ringmærkning: gulbug 1, rørsanger 1, løvsanger 4+(2), havesanger 1, gærdesanger 3+(2), tornsanger (1), gærdesmutte (2), grå fluesnapper 1, solsort (1), jernspurv 1, skovpiber 1, bogfinke 2, grønirisk 1, lille gråsisken 1.
I alt 16 ringmærkninger og 8 aflæsninger fordelt på 13 arter.
Folk: Xenia, Bent, Sven og Michael
2K+ skovpiber. Foto: Michael Brunhøj Hansen