Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (187)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Besøg fra Norge

torsdag 2. juli 2020
Middelhavssølvmåge på stranden
af Michael Brunhøj Hansen

Vejr: først 8 m/s fra nordvest, senere aftagende; nogen sol og ret lunt.

Dagen begyndte atter lidt blæsende, men jeg satte mig alligevel mere åbent da jeg ikke havde lyst til at sidde i hullet. Eftersom vinden jo var i nordvest, skete der ikke meget, og i dag kom der flere ænder end vadere. Under morgenobsen dukkede David pludselig op. Han var bl.a. kommet herud for lige at få hilst på Jesper. Han snupper en overnatning herude.

Af trækkende fugle blev det til 2 mørkbugede knortegæs, 54 ederfugle, 14 fløjlsænder, 14 toppede skalleslugere, 3 krikænder; 20 strandskader, 2 storspover, 4 alm. ryler; 3 suler trak også mod syd. En nylig udfløjen unge af husrødstjert rastede på én af bunkerne på stranden.

IMG 9301
Ung husrødstjert. Foto: David Manstrup

Efter morgenobsen havde vinden lagt sig noget, så vi gik på stranden for at tjekke lidt måger. Det blev dog ikke til det helt store.

Vi fik sidst på formiddagen besøg af en nordmand, Stefan, som var en gammel bekendt af Bent og fuglestationen; han havde kage med, så vi sad udenfor i det gode vejr og hyggede os og snakkede om alverden. Efter han var taget hjem, tog jeg mig en kort lur.

Her til aften gik jeg igen en tur på stranden, denne gang på Sydhukket eftersom der stod en del måger. Efter lidt panorering dukkede en ret lang- og gulbenet sølvmåge op i skopfeltet. Ryggen virkede en anelse mørkere end hos de andre sølvmåger, og vingerne var lange i det. Det kunne vist ikke være meget andet end en middelhavssølvmåge; de kommer typisk netop her i juli måned og frem. Herudover kom der lidt storspover og en lille kobbersneppe.

Jesper Brinkmann og familien tog i dag videre, så der er blevet noget mere stille på stationen. Inden da fik han ringmærket lidt, men ikke nært så mange fugle som i går. Dagens fangst blev en hunfarvet karmindompap; det er den 3. mærkede i år.

Dagens mærkninger: jernspurv (1), sangdrossel 1, gulbug 1, gærdesanger 3, tornsanger 4, gransanger 1, karmindompap 1, dompap 2, gulspurv 1. I alt 16 mærkninger og 2 aflæsninger fordelt på 9 arter.

I morgen begynder vinden måske i nordvest, men går efterhånden over i vest og sydvest; den skulle starte ret svag, men senere skulle den, særligt over middag, tage til, og om eftermiddagen kommer der tilsyneladende regn.

IMG 9326
Et nyt pejlemærket er sat op lige nord for stationen, så nu kan vi se om der er lukket i mosen hjemmefra! Foto: David Manstrup