Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (109)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Efterårsvejr i juli

fredag 3. juli 2020
af Michael Brunhøj Hansen

Vejr: om morgenen svag til jævn vind fra omkring vest, senere tiltagende og fra sydvest. Først ret skyet og til eftermiddag regn og rusk. Temp. omkr. 13 grader.

Det blev en morgen med kun lidt blæst, dog var det lidt køligere end i de foregående dage. Lige i begyndelsen lignede det at der måske ville være mere gang i trækket i dag eftersom der ret hurtigt kom en flok strandskader på 16. Det forblev dog langt den største flok, og vi nåede 50 strandskader i alt. Herudover trak der 8 alm. ryler, 3 ederfugle, 1 storspove og 1 toppet skallesluger. En tårnfalk var lige ude og vende, nok en lokal fugl.

Efter morgenobsen tjekkede vi ikke stranden, og kort efter tog David hjem. Ikke længe efter besluttede jeg mig dog for alligevel at gå på Sydhukket for bl.a. at tjekke mågerne før det blev højvande; det kunne jo være at middelhavssølvmågen fra i går (eller en ny fugl) stod der endnu, og om eftermiddagen og aftenen ville forholdene nok ikke være gode pga. blæst og regn.

Og minsandten om der ikke stod en middelhavssølvmåge, og sågar en ny fugl; jeg vurderede den til også at være subadult ligesom gårsdagens fugl da den havde en sort plet på én af dækfjerene (det havde gårsdagens ikke). Udover middelhavssølvmågen var der også i hvert fald én kaspisk måge (3K) af de mere bemærkelsesværdige fugle.

middelhavssolvmage 20200703 095059
Middelhavssølvmåge, vel 4(5?)K, bagerst til højre. Ligner adult meget, men den sorte plet nær skulderen afslører at det må dreje sig om en ikke helt udfarvet fugl. Bemærk desuden, sammenlignet med sølvmågen forrest til venstre, de lange gule ben (lange lår) og den store røde næbplet. Den havde ligeledes den karakteristiske markante røde øjenring, men det ses ikke så godt på billedet. Foto: Michael Brunhøj Hansen

Bent var på et kort visit om formiddagen og tog senere mod Nyeng. Resten af dagen er der ikke sket så meget, og her sidst på eftermiddagen regner og blæser det godt.

Regnen og blæsten skulle fortsætte det meste af dagen i morgen, og desværre, som det ser ud lige nu, også de næste par dage, så vi får se om jeg overhovedet får mulighed for at obse denne weekend.

Folk: David, Bent, Michael