Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (109)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)
Se indlæg fra måned: maj (1)juni (1)juli (2)aug. (13)sept. (30)okt. (30)nov. (30)dec. (11)

Overdreven optimisme

mandag 31. oktober 2016
126.5 mm
af HKn

Vejr: En komplet vindstille dag, som overvejede var meget grå.... Vinden startede i SV (235) 4 m/, senere røg i den i NV hvor den blev resten af dagen, men forsat svag. Solen kiggede frem for en kort bemærkningen først på formiddagen, senere fik vi også en periode med finregn. Skydækket tungt og lukket 5-8/8. En meget varm dag 12-13 grader. Sigten lå fra 8-20 km.

Som en en anden Egon Olsen havde jeg lagt en plan der ikke kunne gå galt.... et godt tip fra Letland, skulle afprøves, så jeg havde spillet Sib Jerns sang af hele natten.... Her havde man med succes fanget 3 fugle på denne måde....Så jeg var så sikker i min sag, at jeg lovede Rene.... at den havde jeg klar efter første runde.... Men som så ofte før er det dumt at sælge bjørnen før den er fanget.... Men det blev alligevel til en fin fugl, da en Vindrossel havde den rigtige vingelængde for en coburni.... den første sikre via mål herude i mange år....

Ringmærkning: Gærdesmutte . Jernspurv 2. Rødben 3. Solsort 10. Sjagger 2. Vindrossel 1. "Islandsk Vindrossel" 1. Munk 2. Gransanger 1. Fuglekonge 1. Sortmejse 1. Musvit 2. Bogfinke 1. Grønirisk 2. I alt 38 fugle fordelt på 13 arter.

Rene havde knap så travlt som i går, da de mange dagtrækkende småfugle fra i går næsten var total forsvundet... Dog blev det til knap 5000 trækkende Stære...Derudover bød havet på 2 ubestemte Lappedykkere som nok var Nordiske, en art som overhovedet ikke er blevet registreret i dette efterår. En anden sjælden gæst på Hukket var en Tejst, hvilket var nr. 2 i år, hvis jeg ikke husker helt forkert.

Lidt drama blev det også til i dag, da der pludselig stod en mand i stationshaven og pillede ved en Rødhals i nettene... Det var en tysk turist fra det gule sommerhus som var mast sig gennem buskene.... hans undskyldning var at han var biolog og meget interesseret i hvad der mon stod på sådan en ring..... Det til trods for at han stod lige ved siden af et skilt hvor der står man ikke må pille ved fuglene.... Jeg ved ikke om det er en akademisk svaghed.... men de skal altid fortælle om deres titler, som herved så skal retfærdiggøre deres dårlige opførsel..... Jeg er så træt af den type mennesker og deres arrogante undskyldninger.... jeg er  komplet ligeglad men hvor mange bøgerne de har læst..... det virker sgu til man kun bliver dummere af det....

En aftentur på stranden med Tessa hjalp på humøret igen, her fik vi sparket 2 unge Kaspiske Måger op, den ene var farvemærket med en gul ring....desværre kunne den ikke aflæses, men polsk måske?

HKn

Mange dagtrækkende småfugle

søndag 30. oktober 2016
God dag på Hukket og i Nettene
af HKn

Vejr: Herlig dag, hvor vinden lå på 5 m/s fra NV (334) om morgen og i løbet af dagen aftog den fuldstændigt. Et vekslende skydække, hvor der blev plads til solen i perioder 5-7/8. Sigten super god 15 km. Rigtig lunt 10-12 grader.

Det lå hurtigt klart det kunne blive en travl morgen for os begge.... to dage hvor det ikke havde været trækvejr... var nu byttet ud med en fremragende vejrudsigt og droslerne væltede rundt... Især Sjaggerne var der og alle vegne....mellem dem var der en del Vindrosler, således kom vi samlet op på over 3000 trækkende drosler i dag, lidt spøjst gik de alle mod nord, hvilket de fleste småfugle gjorde i dag. Rene fik god hjælp på obsen af Henrik Brandt (iøvrigt også tak for hjælpen ved nettene skal der lyde herfra, hvor Henrik Brandt flere gange i år har givet en hånd med når det brændte lidt på)... Af mere fåtallige ting kan nævnes lidt Bjerglærker, Lapværlinge samt en rastende Havørn.

Mens jeg gik og ringmærkede gik Ulf Møller ihærdigt og sparkede krat, han fik desværre heller ikke "jern" på denne morgen... men det var godt kæmpet. Mine første runder var lidt hektiske, men herefter et meget behageligt tempo, hvor det aldrig blev kedeligt. Mest spændende fugl var en Sibirisk Gransanger, den første mærkede i dette efterår.

Ringmærkning: Gærdesmutte 7. Jernspurv 3. Rødhals 6. Solsort 11. Munk 4. Sibirisk Gransanger 1. Fuglekonge 5. Nordlig Halemejse 7. Sortmejse 11. Blåmejse 16. Musvit 13. Bogfinke 5. Kvækerfinke 2. Grønirisk 1. Grønsisken 2. Gråsisken 2. Nordlig Gråsisken 3. Lille Dompap 1. I alt 100 fugle fordelt på 17 arter.

HKn

Hvidvinget Korsnæb

lørdag 29. oktober 2016
Et Hvidvinget Korsnæb og ellers intet.
af René

Vejr: NØ(331) 12 m/s. En råkold grå dag.

Jeg havde lidt forventninger til en god morgenobs efter den fine dag i går, men mine forventninger blev desværre langtfra indfriede...
Det var en meget sløv morgenobs nærmest uden fugle, den bedste havfugl blev en Havlit. Lidt frustrerende når der nærmest alle andre steder blev set godt med fugle.
John og Bjørn Frikke var ude og kigge i et par timer, da de var på vej hjem så de en Hvidvinget Korsnæb der trak mod nord, jeg hørte desværre kun fuglen. Det må siges at være en noget overraskende observation på en dag som i dag.

Ingen ringmærkning på grund af blæsten.

Mellemkjover

fredag 28. oktober 2016
NV vind og Mellemkjover
af René

Vinden startede ud i V(263) 12 m/s, men efter en regnbyge faldt den meget for hurtigt at tage til igen og gå op i NV på 10 m/s.

Det blev til en ganske god morgenobs med 2 kanonfede Mellemkjover som det absolutte højdepunkt. Der var tale om 1 gammel og 1 1K fugl der kom trækkende sammen lige bag ved revet, fed oplevelse der gav varmen i den kolde vind. Andre gode fugle var 2 Gråstrubede Lappedykkere, 1 Bjergand, 94 Alke/Lomvier, Skovsneppe og en Stor Tornskade. 156 Stormmåger er også det første tal af dem på træk. En ret overraskende artsdiversitet vejret taget i betragtning, så jeg gik tilfreds hjem.

Henrik kæmpede en brav kamp ved nettene, men måtte dog se sig slået i disse umulige forhold for en ringmærker.
Ringmærkning: Solsort 2. Gransanger 1. Musvit 3.
Ialt 6 fugle fordelt på 3 arter.

Til eftermiddag forsøgte jeg mig igen med havobs, men der skete desværre ikke det store. Jørgen Grønne kom igen ud til os for at lave regnskabsarbejde med Henrik, de kastede sig over regnskabsarbejdet, som de virkelig gav en skalle. Tallene passede selvfølgelig perfekt og drengene var godt tilfredse efter en solid indsats med tallene.

Ikke meget nyt

torsdag 27. oktober 2016
En dag der ikke rigtig bød på det store, men stadigvæk en håndfuld fine fugle.
af RWR

Vejr: Vestenvind(286) 7 m/s og en varm morgen på hele 12 grader.

Vi var mange mand på morgenobsen med det hjalp desværre ikke rigtigt det store. David spotter hurtigt en ung Havørn der flyver rundt og stranden, den trækker korttid efter mod syd. Den første halve time bød på et fint ryk af Suler, men de stoppede dog hurtigt igen, vi endte på 170 fugle. Dagstotalen for Bjergvipstjert endte på 8 fugle, fedt efter en periode var den ikke har været ret talrig. 2 Husrødstjerter, 1 Ringdrossel, 8 Halemejser og 28 Silkehaler gav også lidt tiltro til projektet. 
Dagens vinderfugl blev igen i dag klart Stæren der endte på 2012 fugle.

Ringmærkningens bedste fugle blev de førnævnte Halemejser og en aflæsning af en belgisk ringmærket Munk! Så det var rigtig fint med endnu en aflæsning, forhåbentligt kan Henrik holde kandancen med at aflæse udenlandske fugle hver dag.

Ringmærkning: Gærdesmutte 3. Jernspurv 1. Rødhals 1. Husrødstjert 1. Solsort 4. Vindrossel 6. Gransanger 1. Fuglekonge 6. Nordlig Halemejse 8. Skovspurv 1.
I alt 35 fugle fordelt på 11 arter.

En sløv dag

onsdag 26. oktober 2016
En dag hvor der ikke rigtig skete det helt vilde.
af RWR

SØ(146) 2 m/s steg dog hurtigt i løbet af morgenen. Der kom en del byger i løbet af dagen, men varmere end de sidste dage 6.4 grader.

Vejret virkede rigtig giftigt her til morgen så vi gik alle ud fulde af forventninger. Vores forventninger faldt dog ret hurtigt da der ikke rigtig skete ret meget for nogen af os. Morgens store vinder blev Stær der endte på 2893 fugle. Ellers ikke rigtig noget der var værd at nævne.
Alex Rosendal så en Vandrikse ved P-pladsen og en enkelt Landsvale. I løbet af eftermiddagen fik vi set 39 Silkehaler, forhåbentligt for vi en hel masse af dem når det bliver rigtig vinter.

Ringmærkningen gav desværre heller ikke i dag den Sibiriske Jernspurv, mon ikke den er her i morgen!

Ringmærkning: Spurvehøg 1. Gærdesmutte 5. Rødhals 1. Solsort 8. Munk 6. Gransanger 3. Fuglekonge 15. Blåmejse 1. Bogfinke 2.
Ialt 42 fugle fordelt på 9 arter.

Flere Halemejser

tirsdag 25. oktober 2016
Smuk dag med Gåsetræk og pænt med fugle i garnene
af HKn

Vejr: Vi stod op til næsten frostvejr...morgentemperaturen lå på plus 1.4 og nåede aldrig over 9 grader i dag. Vind var der ikke meget af... den lå på 4 m/s og kom fra NØ (60), i løbet af dagen gik den mere i ren N. Ikke mange skyer på himlen 1/8, så blå himmel og sol. Sigten super god 15 km.

Morgenholdet bestod af Rene og Manstrup i klitten, Alex Rosendahl kratluskede og jeg passede "mine" to parceler... Morgenobsen kunne nyde en herlig morgen, hvor der var lidt gåsetræk i luften... men ret hurtigt gik gassen af balonen...

Mærkningen var atter en fornøjelse og jeg fik fanget en god slat der kunne pytte på året.... Highligt var atter en dag med mange Nordlige Halemejser, samlet blev det til 23 fugle, derudover fik jeg sørme en med ring på...den var mærket i Estland.... den har vi vist ikke mange af herude fra. Fuglekonge var klart dagens mest almindelig fugl i garnene med 57 og blandt dem var der en enkelt Rødtoppet Fuglekonge.

Ringmærkning: Gærdsmutte 10. Jernspurv 6. Rødhals 13. Husrødstjert 1. Solsort 15. Sangdrossel 2. Vindrossel 1. Munk 6. Gransanger 9. Fuglekonge 57. Rødtoppet Fuglekonge 1. Nordlig Halemejse 23. Blåmejse 2. Musvit 5. Nordlig Træløber 1. Skovspurv 1. Bogfinke 3. Grønirisk 10. Lille Dompap 1.

Tirsdagholdet var ude i dag sammen med Ole Hansen, gutterne blev ikke så længe, da jeg atter ikke kunne fange den sjældne fugl.... så de forsvandt til Fanø... Sidst på eftermiddagen dukkede Dorthe Colditz op og hun bliver et par dage.

HKn

Mejsedag

mandag 24. oktober 2016
Masser af mejser i nettene og fint med trækkende fugle.
af René Rørbæk

Østenvind(75) på 5 m/s. Skydække på 2/8. Det var en kold morgen hvor der var frost enkelte steder ude i klitterne. 

Det var godt at være tilbage på Hukket her til morgen, en fin mængde fugle fik tiden til at flyve afsted. Blisgæssene var ikke tilstede til morgen, der i mod rykkede 327 Kortnæbbede Gæs og fint med Grågæs mod syd.
Der kom fint med Lærker både Hedelærke og Bjerglærker til morgen var fint.
En fin Husrødstjert kunne ses gennem det meste af morgenen, ligeledes havde vi efterårets første Silkehale der rastede i fyrhaven. Det virker også til at de små Korsnæb er begyndt at røre lidt på sig, 42 blev det til i dag. 10 Misteldrosler kan også nævnes.
Hele 1905 Ringduer er klart det største antal vi har haft de sidste 2 år, så det var også fedt.

Klokken 1030 blev jeg kaldt ned i fyrhaven for at hjælpe med at lukke net, der var kommet et kæmpelæs mejser ned i haven, heri blandt 36 Halemejser som er ny stationsrekord!

Kl 12 rykkede vi mod Rosenvold sammen med Henrik Brandt for at se den Sibirisk Jernspurv, det lykkedes desværre ikke. 

Ringmærkning: Gærdesmutte 6. Jernspurv 1. Rødhals 6. Solsort 5. Sangdrossel 1. Munk 3. Gransanger 6.  Fuglekonge 36. Hybrid-Halemejse 3. Nordlig Halemejse 33. Blåmejse 33. Musvit 1. Bogfinke 3. Grønirisk 4. Stor Dompap 1. Lille Dompap 3. 
I alt 145 fugle fordelt på 16 arter.

En kort dag på Hukket og close but no cigar

søndag 23. oktober 2016
Det nærmer sig
af HKn

Vejr: En ok dag, med meget lidt sol og lidt regnbyger...vel bare oktober som man kender den.... Vinden var i NØ (63) 3 m/s.... skyerne var lidt tætte i dag 5-7/8.... Lidt råkoldt 5.6 grader om morgen og vi kom aldrig op på mere end maks 10 grader. Sigt Englands østkyst.... 15 km.

David ankom tidligt om morgen....han ville på morgenobs.... og jeg ville ringmærke som sædvanligt..... Der var bare det lille minus der var melding om en mulig Sib Jern på Skallingen.... vi valgte dog at gå i gang begge to... Men så kom den positive melding...at den var sikker.... Vi nedlagde arbejdet og tog til Skallingen....Først lidt frustration og så kom meldingen at den var genfundet da vi ankom.... vi hørte den relativt hurtigt, da fuglen svarede på vores playback i flere omgange.... og vi så en skygge som måske var den...men tættere på kom vi aldrig..... Lidt som at tisse i bukserne.... vi connected med den....og så alligvel ikke rigtig...Jeg vil så gerne se denne art (som det vist fremgår af tidligere dagbøger)... jeg kan ikke leve med blot at høre den..... så jeg håber forsat på at de meget tomme net i år.... har et es i ærmet. Iøvrigt stort tillykke til finderen Ole Zoltan.

Hjemme igen fik jeg atter gang i nettene og det blev en godkendt dag med 28 fugle, hvor bedste fugl blev en Rødtoppet Fuglekonge han...

Ringmærkning: Gærdesmutte 1. Rødhals 4. Sangdrossel 1. Munk 1. Fuglekonge 13. Rødtoppet Fuglekonge 1. Musvit 1. Bogfinke 1. Grønirisk 3. Dompap 1. I alt 28 fugle fordelt på 10 arter.

HKn

Endnu en dag på "kontoret"

lørdag 22. oktober 2016
Knokle
af Træt mand

Vejr: En råkold omgang, hvor der kom regn sidst på eftermiddagen... Vinden kom fra NØ (50) 5 m/s.... Overskyet med blot på et par brud på skydækket 6-8/8.... Sigten var ok, selv om der lå noget dis over havet især 15 km. Temperatur 7-10 grader....

David Manstrup viste mands mod og kom ud og passede havobsen.... som har været forsømt i flere dage.... Og heldigvis blev han belønnet for indsatsen med blot efterårets anden Storpiber.....respekt... Hvad resten af tælling bød på må man læse i DOF-Basen......

Som en anden havenisse i min egen autistiske verden....forsatte jeg min ensomme kamp mod en hvis fugl.... men selv om det atter ikke blev en succes....var jeg faktisk godt tilfreds med dagens udbytte... Highligt blev en fin Stillits som blot var den 3. der blev mærket i år....

Ringmærkning: Gærdesmutte 1. Jernspurv 3. Rødhals 12. Solsort 1. Sangdrossel 3. Vindrossel 2. Gransanger 4. Fuglekonge 8. Musvit 8. Stillits 3.

Ellers mange dejlige gæster lagde vejen forbi og så tog vi ellers afsked med Felttræf......vi ses næste år.

????? sib

HKn

 


1   |  2  |  3     NÆSTE